جدایی و طلاق
پی بردن به شکست رابطه عاطفی دردناک است و ای کاش گذاشتن یک نقطه پایان بر تمامی ماه ها و حتی سالهای با هم بودنمان آسان بود . با این حال ، آنچه آن را سخت تر می کند ، بیان این تصمیم به طرف مقابل و اتمام رابطه است . صرف نظر از اینکه در طول رابطه چه برما گذشته است ، هر کسی شایسته این هست که بداند دلیل چنین تصمیمی از طرف ما چیست ؟
در ادامه سعی خواهیم کرد مهمترین موضوعاتی که شما باید قبل از پایان دادن به یک رابطه بدانید مرور کنیم تا بتوانید این کار را با وارد کردن حداقل ضربه روحی به طرف مقابل انجام دهید .
در وهله اول از اینکه می خواهید رابطه را تمام کنید مطمئن باشید. از خود بپرسید که آیا در صورت اتمام رابطه شادتر خواهید بود ؟ در مورد این سوال خوب فکر کنید و حتی محاسن و معایب رابطه تان را روی کاغذ بیاورید ( فقط خودتان به تنهایی اینکار را انجام دهید . شخص دیگری را درگیر نکنید به ویژه طرف رابطه تان را !) . همچنین مطمئن شوید که تصمیم لحظه ای نگرفته اید یا این کار را برای تهدید طرف رابطه تان ، انجام نمی دهید. بعد از اینکه تصمیم قطعی برای اتمام رابطه گرفتید ، از راهکارهایی که در زیر می آید کمک بگیرید تا بتوانید تا جای ممکن ، یک پایان کمتر ناخوشایند داشته باشید :
1- اول از همه طرف رابطه را در جریان بگذار. اجازه نده طرف مقابل از طریق دیگران از تصمیم تو مطلع شود .
2- با زمان بازی نکن . این تصمیم احتمالا با شک و شبهه همراه خواهد بود ، اما لطفا به خاطر داشته باش که اگر آینده این رابطه از نظر تو مطلوب نیست ، با طولانی تر کردن آن ، آن را نامطلوب تر نکنی . فقط چند روز تعلل کافی است . بهتر است زمانی رابطه را تمام کنید که مشکلات آن حادتر نشده است و شما هنوز می توانید با هم در مورد آن صحبت کنید .
3- صداقت داشته باش و جواب های صادقانه بده . سعی کن جواب سوالهای طرف مقابل را با خلوص و صمیمانه پاسخ بگویی.
4- صریح و شفاف باش و دلیل اصلی ات را برای تصمیم به اتمام رابطه بگو . فهرستی از مسایل را پیش روی طرف مقابل نگذار و به او پرخاش نکن . به خاطر داشته باش هدف تو اتمام رابطه است نه اینکه طرف مقابل را از نظر عاطفی بکشی ! . مساله اصلی را که از نظر تو قابل حل نیست به او بگو . اگر این مساله ، چیزی تکراری و حل نشده در رابطه شما باشد ، او شوکه نخواهد شد .
5- تقاضای یک زمان برای فکر کردن در مورد رابطه را نکن ! . این بدترین چیز ممکن است ؛ با این کار، تو بعضی از درها را روی طرف مقابل باز می گذاری و این طور بیان می کنی که شاید شما دو نفر در آینده نزدیک یا دور دوباره بتوانید با هم باشید . با این کار رنج روحی او را طولانی تر می کنی .
6- رابطه را رو در رو و حضوری تمام کنید. هیچ.فت از طریق ایمیل ، تلگرام، اس ام اس ، تلفن و ... رابطه را تمام نکنید. این بی احترامی و تحقیر طرف مقابل است و یادت باشد که یک هو غیبت نزند، چون با این کار، طرف مقابل را باسوالات بیشماری تنها می گذاری و این شایسته یک انسان مسئول نیست .
7- برای صحبت در مورد اتمام رابطه، یک محیط امن و دور از حضور دیگران در نظر بگیرید . در خلال رویدادهای خانوادگی یا جشن های دانشجویی و ... خداحافظی نکنید.
8- به حرف های طرف مقابل گوش کن، اجازه بده سوالاتش را بپرسد و بگوید که چه می خواهد . آنچه می گوید را با احترام و پذیرش گوش کن.
9- مسئولیت خود را در شکست رابطه بپذیر و اشتباهاتت را قبول کن . فقط طرف مقابل را سرزنش نکن. از طرف دیگه ، فقط هم نگو : " مشکل از تو نیست ، من اونی که می خوای نیستم " . این جمله فقط یک حرف مزخرف آزاردهنده است که سوالات بی پاسخ زیادی برای طرف مقابل باقی می گذارد.
10- برای اشک ریختن ها ، سوال های پی در پی ، بحث و جدل ها و خواهش و التماس آمادگی داشته باش. هیچوقت صدایت را بالا نبر ، حتی اگر طرف مقابل اول داد و فریاد را شروع کرد ؛ اجازه بده تا آرام شود بعد دوباره صحبت کنید .
11- با هم دوست نمانید و همدیگر را ملاقات نکنید. اگر می دانی که شانسی برای باهم بودن ندارید ، هیچ گاه سعی نکن رنج و عذاب هر دو نفرتان را به درازا بکشانی . بعد از گذشت مدتی ، زمانی که احساسات فرو نشستند، شاید شما بتوانید دوباره همدیگر را ببینید اما هیچ وقت اجازه نده امیدی تازه در او به وجود بیاید .
لاله دستوری
روانشناس و روان درمانگر